Omtale fra forlaget
Denne fjerdeutgaven er gjennomgående oppdatert og revidert både når det gjelder nye forskningsresultater og emner i norsk ernæringspolitisk debatt.
I tillegg til litteraturreferanser i hvert kapittel er boken supplert med henvisninger til aktuell ernæringsinformasjon på internett, og boken inneholder en fyldig oversikt over aktuelle nettadresser inndelt i emner.
Sykepleierens ernæringsbok tilbyr den basiskunnskap sykepleieren trenger for å ivareta ernæringsbehovet hos gamle og unge, syke og friske mennesker. Det er en jordnær og praktisk rettet bruksbok som er aktuell både for sykepleierstudenter og sykepleiere i alle deler av helsetjenesten. Boken har tre hoveddeler:
- Generell ernæring handler om måltider, matvarer, og næringsstoffer.- Forebyggende ernæring handler om kosthold i ulike livsfaser, kost til ulike grupper mennesker og kostens betydning for velvære, helse og sykdom.- Klinisk ernæring handler om næringsbehov ved sykdom, kartlegging av matinntak og ernæringsinntak og spesialkost ved ulike sykdommer og tilstander.
Rolf Jarl Sjøen er faglærer i ernæring, helse og miljøfag, ernæringsfysiolog med cand.scient.-grad i ernæring. Han arbeider som avdelingsleder for Restaurant- og matfag ved Karmsund videregående skole i Haugesund. Han har tidligere skrevet boken «God appetitt! Mat ? helse ? velvære» ? lærebok i ernæring for helse- og sosialfag.
Lene Thoresen er utdannet kostøkonom og klinisk ernæringsfysiolog med cand.scient.-grad i ernæring. Hun arbeider for tiden ved Kreftavdelingen ved St. Olavs Hospital, Universitetssykehuset i Trondheim.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2012
Format Heftet
ISBN13 9788205416772
EAN 9788205416772
Språk Bokmål
Sider 385
Utgave 4
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket4 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket