Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken tilbyr basiskunnskap til sykepleiere om ernæringsbehovet hos syke og friske, unge og gamle mennesker. Den har tre hoveddeler: "Generell ernæring" om matvarer og næringsstoffer, "Forebyggende ernæring" om kosthold til ulike aldesrgrupper og kostens betydning for helse og velvære, og "Klinisk ernæring" med fokus på ernæringsbehovet ved sykdom. Boken er beregnet på såvel sykepleiestudenter som sykepleiere i alle deler av helsetjenesten. Har oversikt over nyttige adresser og stikkordregister.
Omtale fra forlaget
Sykepleierens ernæringsbok tilbyr den basiskunnskap sykepleieren trenger for å ivareta ernæringsbehovet hos gamle og unge, syke og friske mennesker. Det er en jordnær og praktisk rettet bruksbok som er aktuell både for sykepleierstudenter og sykepleiere i alle deler av helsetjenesten Boken har tre hoveddeler:. Generell ernæring handler om måltider, matvarer, og næringsstoffer.. Forebyggende ernæring handler om kosthold i ulike livsfaser, kost til ulike grupper mennesker og kostens betydning for velvære, helse og sykdom.. Klinisk ernæring handler om næringsbehov ved sykdom, kartlegging av matinntak og ernæringsinntak og spesialkost ved ulike sykdommer og tilstander.2. utgave av Sykepleierens ernæringsbok er gjennomgående oppdatert og revidert både når det gjelder nye forskningsresultater og emner i norsk ernæringspolitisk debatt. Boken er også supplert med henvisninger til aktuell ernæringsinformasjon på internett. I tillegg til at forfatterne henviser til endel internettadresser i teksten, inneholder boken en fyldig oversikt over aktuelle internettadresser inndelt i emner.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2003
Format Heftet
ISBN13 9788205316072
EAN 9788205316072
Språk Bokmål
Sider 346
Utgave 2
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket