Sykepleie og oral helse

guide til godt munnstell hos pasienter med funksjonsvikt

av (forfatter), Marianne Wenaasen (forfatter), Zahra Armingohar (forfatter) og Jenny Ferreira (forfatter).

Gyldendal akademisk 2008 Spiral

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Boken gir kunnskap om munnhulen og tannstell som skal gjøre det lettere å vite hva som skal gjøres for å få en tilfredsstillende munnhygiene hos pasienter med funksjonsvikt. Du får en oversikt over de vanligste tannrestaureringer og protesetyper, og du får praktiske råd om prosedyrer og hjelpemidler. Den tar også for seg de vanligste sykdommene hos pasienter med nedsatt funksjonsevne og viser hvordan disse sykdommene påvirker munnhulen og tannhelsen. Boken er spesielt beregnet på syke- og hjelpepleierutdanningen.

Boken formidler teoretisk og praktisk kunnskap om munnhulen og munnstell, og er rikt illustrert. Den gir en oversikt over de vanligste tannrestaureringer og protesetyper, og gir praktiske råd om prosedyrer og hjelpemidler. Det fokuseres også på praktiske tips til å lage egne hjelpemidler som individuelle munnstellkort og hvordan avdelingene kan planlegge munnstellet i en travel hverdag.En egen del av boken omhandler noen av de vanligste sykdommene vi ser hos pasienter med nedsatt funksjonsevne og hvordan disse sykdommene påvirker munnhulen og tannhelsen. Boken er spesielt beregnet på sykepleierutdanningen og hjelpepleierutdanningen, men kan også benyttes som en oppslagsbok til bruk for alle som jobber på sykehus, sykehjemsavdelinger med langtidssyke og i hjemmesykepleien.

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2008