Denne boken tar for seg hvordan filmen Svik ble laget og hvem som var med og lagde den. Den har blant annet intervjuer med skuespillerne, regissøren og komponistene, artikler om filmens bakgrunnshistorie og stillbilder fra filmen.
Boka SVIK - Moralen er krigens første offer, en billedbok av høy fagmessig kvalitet, 180 sider, er den offisielle "bakomboka" til spillefilmen SVIK, manus og regi Håkon Gundersen. Filmen hadde premiere 9. oktober 2009. Boka tar for seg personene bak filmen, hovedskuespillerne, episoder fra settet, artikler og annet stoff som relaterer seg til filmens tema: økonomisk svik fra deres side som tjente store penger på å samarbeide med okkupasjonsmakten under siste krig, bl.a. Norsk Hydro. Boka inneholder også originalmateriale etterlatt av en anonym tvangsarbeider ved Nordisk Lettmetalls anlegg på Hærøya, som greide å rømme. Materialet publiseres her for aller første gang. Med sitt historiske stoff og mange autentiske bilder fra krigsepoken gir boka et bidrag til historisk dokumentasjon av flere lite kjente sider ved norsk krigshistorie.
Forlag Alphaville Productions SF Norge
Utgivelsesår 2009