Svalbard 1969

roman

av (forfatter).

Polarbjørn 2007 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Høsten 1968 blir det gjort oljefunn på nordkysten av Alaska. Geologiske data viste sterke indikasjoner på at det samme kan skje på Svalbard. Vinteren 1969 er kappløpet i gang. Tre menn på oppdrag fra Petroil og Norsk Polar drar nordover for å sikre utmål i de aktuelle områdene. De venter seg konkurranse både fra sovjetiske, britiske og amerikanske selskaper, men når de lander på Kapp Martin tar hendelsen en helt annen retning enn de hadde tenkt seg.

Omtale fra forlaget

Høsten 1968 ble det gjort oljefunn på nordkysten av Alaska. Geologiske data viste sterke indikasjoner på at det samme kunne bli tilfelle på Svalbard. Spesielt på østkysten og de store øyene Barentsøya og Edgeøya. Tre mann drar nordover i all hemmelighet på oppdrag fra Norsk Polar og Petroil for å sikre seg rettigheter i de aktuelle områdene. Konkurranse fra sovjetiske Arktikugol og amerikanske Texaco hadde de nok ventet seg. Men da de landet på Kapp Martin med Twin Otteren full av bikkjer, i tussmørket en februardag i 1969, tok hendelsene en helt annen retning enn de hadde tenkt seg. På omslaget står det: .Enhver likhet med hendelser, folk og omstendigheter på Svalbard 1969 er neppe tilfeldig. Forfatteren Bjørn Økern foretok i virkeligheten denne reisen sammen med to venner i 1969. Dette er den autentiske rammen, som kan leses som en del av Svalbards nære historie. Men personene er byttet ut med oppdiktede nyskapninger, det samme er selve de storpolitiske hendelsene som dukker opp etter hvert. .Bjørn Økern følger ikke det vanlige thriller-mønsteret. Men velsmurt er den likevel, denne historien fra oljekappløpet på Svalbard. (Helgeland Blad). .Storpolitisk røverroman. (Helgeland Arbeiderblad).

Bokdetaljer

Forlag Polarbjørn

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788299769907

EAN 9788299769907

Omtalt tid 1960-1969

Omtalt sted Svalbard

Språk Bokmål

Sider 312

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket