Surviving Intimate Terrorism

av (forfatter), Cover Re-Designed by ProjectPublishTM a Project HawkTM Service (illustrator) og Gloria Steinem (introduction).

ProjectPublishTM a Project HawkTM Service 2012 Kindle Edition

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

1 bokelsker følger dette verket.

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Forlag ProjectPublishTM a Project HawkTM Service

Utgivelsesår 2012

Format Kindle Edition

Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

"Surviving intimate terrorism" er en sann historie, den er så grusom og skremmende at det er vanskelig å tro, men det har faktisk skjedd. Siden dette er en sann historie og det ikke er noe plot å avsløre legger jeg ikke inn dekket tekst, men jeg advarer om at jeg avslører mye av historien under.

Hedda Nussbaum vokste opp i et trygt middelklassehjem, hun var godt utdannet, hadde en bra jobb og var selvstendig. Da hun først traff Joel Steinberg ble hun betatt av den suksessrike advokaten som var verdensvant og mektig. Hun ble imponert over hans omgangskrets, hans utseendet og hvor kunnskapsrik han var.
Det tok ikke lang tid før de flyttet sammen, det var også da kontrollen og manipuleringen virkelig begynte, først med små irettesettelser, så tilfeldige slag og til slutt isolasjon, søvnkontroll og lange isbad. Det verste var allikevel hvordan han hjernevasket henne og fikk henne til å tro at hun hadde gjort ting hun ikke husket, han fikk henne til å tro at han var altvitende og en mektig healer. Hun stolte 100 % på partneren sin og tvilte ikke på noe han sa.

Hedda Nussbaum ble hos Joel Steinberg i 12 år og de adopterte to barn sammen. Datteren ble også mishandlet og en dag gikk Joel for langt og slo datteren bevisstløs, Hedda var alene sammen med datteren i over 10 timer uten å kontakte noen. Hele denne tiden var datteren i koma og hadde problemer med å puste.

Til slutt ble ambulanse tilkalt, men det var da for sent, hun ble erklært hjernedød kort tid etter de ankom sykehuset. Hedda Nussbaum og Joel Steinberg ble begge siktet for medvirkning, men senere ble tiltalen mot Hedda droppet. Legene mente at hun ikke var i fysisk og psykisk stand til å påføre Lisa skadene og heller ikke redde henne. Skadene hun hadde vitnet om langvarig mishandling, brukne ribbein, blåmerker, splittet leppe, brukket nese og betent bein på grunn av en ubehandlet skade påført av Joel var noen av merkene hun hadde.

Dette er en utrolig sterk og skremmende fortelling om manipulering, hjernevasking og mishandling, desverre med dødelig utgang. Historien fikk meg med en gang til å tenke på Christoffer-saken, der stefaren mishandlet gutten til døde uten at moren gjorde noe. Det er noen likheter og det er lett å tro at ikke alt kom fram fram i den saken.

Denne historien satte søkelys på konemishandling da den ble kjent i 1987 og  desverre er den like aktuell nå. Oppfatningen tidligere var at dette var noe som rammet fattige, men her hadde det skjedd med to suksessfulle mennesker fra middelklassen. Boken er tankevekkende og bringer frem spørsmålet om hvor mye ansvar Hedda hadde. Hun er uten tvil et offer, men gjør det at hun ikke har noe skyld for sin datters død? Det var mange forskjellige meninger og fremdeles er det noen som mener at hun hadde en aktiv rolle i forholdet og i mishandlingen av Lisa.

Hedda forteller fra sitt synspunkt og det er hennes historie som fortelles. Det er en forklaring, men føles også som en forsvarstale der hun rettferdigjør sine handlinger.
Denne utgaven hadde en del skilte ord og feil tegnsetting, noe som overrasker og skuffer, da forfatteren har jobbet som redaktør. Det var også litt hopping fram og tilbake i perspektiv, uten at det virket som ett bevisst valg. Jeg vil allikevel anbefale boken da innholdet er så sterkt at det overskygger svakhetene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

.. Like abusive parents, batterers may even convince us that that our pain is " for our own good", or that this punishment "hurts me more than you". For all these reasons, it may become the ultimate anihilation of the sense of self.
On the other hand, when kidnappers or terrorists take hostages -usually men as well as women, and for financial or political reasons that are less intimate- studies show that even those hostages tend to retain feelings of fear and dependency long after they regain freedom. This is so common that it has been given a name: The Stockholm Syndrome.

How much deeper are the feelings instilled in women who have lived with and loved the enemy?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

1 bokelsker følger dette verket.