Boka tar opp forholdet mellom det offentlige styringssystemet og barnehagesektoren, og omtaler barnehagens egne organer og oppgaver. Den tar dessuten for seg utfordringer ved tverrfaglig og -etatlig samarbeid, med virksomhetsplanlegging som et sentralt tema. Med litteraturliste og stikkordregister.
Stat og kommuner er sentrale for drift og innhold i barnehagene våre. I denne boka rettes søkelyset mot forholdet mellom det offentlige styringssystemet og barnehagesektoren. Utfordringer ved tverrfaglig tverretatlig samarbeid er et viktig tema. Barnehagens egne organer og oppgaver omtales. Det er også med et eget kapittel om virksomhetsplanlegging, skrevet av Geir Hyrve.
Den reviderte utgaven er utvidet med mer stoff om kommunen som eier og myndighet. Antall kapitler er redusert, og teksten er generelt oppdatert i forhold til utviklingen på feltet.
Kari Hooås Moen er cand.polit. med hovedfag i sosiologi. I tillegg er hun utdannet førskolelærer. Hun har erfaring fra arbeid i barnehage og offentlig forvaltning i barnehagesektoren. Siden 1990 har hun undervis i samfunnsfag på førskolelærerutdanningen. Hun er for tiden ansatt ved Dronning Mauds Minne, Høgskulen i Trondheim.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 2000