Boka gir bidrag til spørsmålet om hvorfor sykehus er så vanskelige å styre. I tillegg til å greie ut om ulike helseprofesjoner, tar den for seg temaer i forhold til styring av helseforetak, som forhandlingsprosesser, organisatorisk læring, kunnskapsprosser, verdiskapningsprosesser og styringsfilosofi. Beregnet på ledere i norske sykehus, og studenter med norske sykehus som framtidig arbeidsplass. Den passer også som pensumbok på bachelor- og masternivå i helseledelse. Med 187 deloppgaver. Har stikkordsregister.
Hvorfor er sykehus så vanskelige å styre? Styring av helseforetak baserer seg på studier av norske sykehus over en lengre periode. Forfatterne gir en presentasjon av følgende emner som er relatert til styring av helseforetak: styringsfilosofi, verdiskapningsprosesser, kunnskapsprosesser, organisatorisk læring og forhandlingsprosesser, og presenterer også de ulike helseprofesjonene. Boken er skrevet for studenter som tenker seg en karriere i norske sykehus, og for ledere i norske sykehus. Jon-Arild Johannessen har doktorgrad i systemteori fra Universitetet i Stockholm. Han er professor ved Oslo Markedshøyskole og Norsk reiselivshøyskole. Johan Olaisen har ph.d. fra University of California, Berkeley, og har vært instituttleder på Handelshøyskolen BI, både for markedsføring, teknologiledelse, kompetanseledelse og andre former for ledelse.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 2007