Forfatteren er en av de mest markante lyrikere som debuterte på åttitallet. Stråmann er hans femte bok, denne sorgmuntre altmuligmann, denne melankolske provokatøren og opprøreren, som like gjerne skriver om dagsaktuelle hendelser som fluefiske i stille vann. I stråmann møter en alle disse ved forfatteren, en lyrisk balansekunstner på slakk linje.
Torgeir Rebolledo Pedersen er en av de mest markante lyrikerne som debuterte på åttitallet. "Stråmann" er Torgeir Rebolledo Pedersens femte bok, denne sorgmuntre lyrikkens altmuligmann, denne melankolske provokatøren og opprøreren, som like gjerne skriver om dagsaktuelle hendelser som fluefiske i stille vann.
I "Stråmann" møter en alle disse sidene ved forfatteren, en lyrisk balansekunstner på slakk line
Forlag Oktober
Utgivelsesår 1990