Store Satans fald

av (forfatter).

Oktober 2012 Innbundet

Kjøp boka hos ark.no

Dette er den siste boken i en trilogi. Den første boken er Selvmordsaksjonen (2007) og andre bok er Suverenen (2009).

Nielsen og Rasmussen har søkt til politiske brennpunkter - Irak, Afghanistan, Egypt og USA. Nå kommer beretningen om Iran, dit de dro for å skape verdenshistorie - starte en ny revolusjon. De har med seg tolk og sjåfør, og snart får de kontakt med revolusjonsromantiske unge menn som gjerne vil endre verden. Og de innleder forhold til kvinner som ønsker et annet liv. Men fra de går i land i Iran er Nielsen og Rasmussen overvåket av regimet. De to danske revolusjonære får frihetssøkende iranere ut i lyset og setter dem i stor fare. Nielsen og Rasmussen blir selv arrestert og stilt for retten - men satt fri til det som blir en grenseoverskridende katastrofe.

"Store Satans Fald" er et konspirasjonsteoretisk sjokk. Det er en roman med flere fortellerstemmer. Nielsen forteller om Rasmussen, Rasmussen om Nielsen. Tidligere kontakter i andre land har ordet. Det iranske overvåkningspolitiet beretter om sine observasjoner. Romanen utgis på dansk i Norge.

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2012