Tretten år gamle Haddie er alene hjemme med hushjelpen en lang, kjedelig, varm sommer. Sammen med bestevennen Lois leser hun bøker hun ikke forstår, spionerer på de voksne, lager lange lister over Store og Alvorlige ting. Som en skygge over det hele ligger de ubesvarte spørsmålene om hva som skjedde for tretten år siden, da Haddies storesøster ble funnet død utenfor nabohuset. Haddie nærmer seg filosofi, dannelse og gåter med samme undring denne spesielle sommeren.
Forlag Cappelen
Utgivelsesår 2001
ISBN13 9788202184964
EAN 9788202184964
Omtalt sted Ohio
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketNå går jeg baklengs rundt i nabolaget. I stedet for å gå forbi ting som så forsvinner, blir det man går forbi, værende. Det som er bak en, er det man ennå ikke er kommet til. Det er som en magisk reise i en eventyrbok: Busker, trær, hus, postkasser - alt kommer farende ut av det blå fra et sted der bak.
Ord som slutter på -ing markerer vanligvis at et verb er blitt gjort om til substantiv. Gåing, snakking, svømming, pusting. "Inging" ville være et godt ord for dette grammatikalske fenomenet, som har noe buddhistisk over seg. Det til og med lyder orientalsk.