Du store alpakka! Enda flere Stompa-bøker. Ja, her er han igjen. Alliansen Stompa/lektor Tørrdal byr på nye gleder og glade vrinsk for leserne. Originalens tittel: Trust Jennings
Forlag Cappelen
Utgivelsesår 1995
ISBN13 9788202152727
EAN 9788202152727
Serie Stompa-serien (18)
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketHelt fornøyd med arrangementet var de selvsagt ikke, men det holdt vel koken. Håpet de.
– Du stikker ned rundt svingen, Nøtterø, og vinker […] hvis en av lærerne skulle komme i bilen sin[, kommanderte Stompa].
…
– Jaja, men…. hvis slavedriverne ser at jeg vinker, må de jo forstå at….
– Det er vel ikke forbudt å vinke til en lærer når du har lovlig lørdagsperm! sa Stompa iltert. – Du stikker den andre veien, Bergen, for sikkerhets skyld. Sørlandet, Bodø og jeg står her og skramler med bøssene og hover inn gryna!
…
— Æ…. æ…. har på følelsen at…. nokka kjæm te' å skje, sa Bodø og så seg engstelig omkring. – Vi skull' gjort som ho bæst'mor alltid sier: – ….
– "Skyt først, og spør etterpå!", avbrøt Stompa. – Det er mitt valgspråk i dette tilfellet! Ellers får vi aldri gjort noe!
(Sitat fra 1970-utgaven.)