Norge, 1960-tallet. Sonja jobber på fabrikk og er blitt gravid med en mann som viser seg å være gift. Hun reiser hjem til foreldrene i håp om støtte fra dem til å klare hverdagen når barnet blir født, men moren vil noe annet.
"Stiletthælen som knakk" viser oss hvilke vanskelige valg kvinner som "kom i uløkka", sto overfor. Vi befinner oss i Norge på midten av 1960-tallet. Sonja, som jobber på fabrikk, er blitt gravid med en mann som viser seg å være gift. Det får hun ikke vite før det er for sent. Sonja ser ingen annen utvei enn å oppsøke foreldrene og fortelle dem om barnet. Hun håper på støtte fra dem til å klare hverdagen når barnet blir født, men den dominante moren vil noe annet... Ordflommen til mor fylte kjøkkenet, beskyldninger og spørsmål om hverandre. Kvasse som forskjærkniver skar de over all motstand i meg, lagde hakkemat av meg, umyndiggjorde meg. En intens smerte begynte å murre i venstre tinning. Mor stoppet opp et øyeblikk før hun fortsatte: - Kan du fortelle hvorfor barnefaren ikke ville vite av ungen og deg? - Ja, hvisket jeg. - Han er gift. - Gift! fnøs hun. - Og det visste du ikke? - Nei, ikke før jeg var blitt gravid. Tårene trillet nedover kinnene mine. Ellen Thorsdalen er født i 1951 i Skibotn i Troms, men har vært bosatt på Sørlandet de siste 24 årene. Hun er utdannet cand.mag. og logoped. Tidligere har hun gitt ut barneboka "Gunnhild og kjempetorsken".
Forlag Norske bøker
Utgivelsesår 2008
Omtalt tid 1960-1969
Omtalt sted Norge
1 bokelsker følger dette verket.