Else Brit Haugen var nybakt mamma da hun fikk diagnosen ALS. Hun ble bare 26 år gammel. I denne boka er det moren som forteller om Elses kamp mot sykdommen, og hva datteren mente med livskvalitet.
Else Brit Flesjå Haugen ble bare 26 år, nybakt mamma og nyetablert. Livet raste sammen, da sykdommen ALS gjorde inntog i livet hennes. Det som før hadde vært enkelt ble nå uovervinnelig. Les hennes kamp mot sykdommen og hvorfor og hva hun mente med livskvalitet. Hun ba mamma fortelle hennes historie på godt og vondt, tvil og tro, hånd i hånd. Det sterkeste av alt vant, kjærligheten. Kjærligheten til familien, til livet og til hennes barndoms Gud. Sykdommen ALS eller Amyotrofisk lateral sklerose er den styggeste, mest snikende sykdom som kan ramme, et utfall: død. Ingen medikamenter kan lindre eller stoppe den. Ingen håp. Bare fortvilelse, hvordan taklet denne unge mammaen dette? Hvordan unngikk hun bitterhet og håpløshet, hva dro henne videre, hvorfor valgte hun et liv med respirator og ikke død?
Forlag Licentia
Utgivelsesår 2011