Stein på stein

murerliv

av (forfatter).

Forlaget Rødt! 2019 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Med en bakgrunn som arkitekt har Ingjald Gaare arbeidet som murarbeider og murer mer enn 35 år av sitt yrkesaktive liv. I denne boka forteller han om dagliglivet på ulike byggeplasser, fra reparasjoner på en brannmur i den kongelige residensboligen Stiftsgården, til store prosjekter som bygginga av St. Olavs sykehus i Trondheim. Og byggeplasser fra Kjøllefjord i nord til Halden i sør. Han lager også fargerike portretter av arbeidskamerater han har møtt. Som Richard, som etter komfirmasjonen begynte å jobbe som steinhogger ved Iddefjorden, men etter en mangslungen karriere endte opp som murarbeider i Trondheim. Eller ungjenta Maja, som flytta hjemmefra til Gøteborg, 17 år gammel, og hadde en gjesteopptreden i murerfaget som flislegger.

Ingjald har vært politisk aktiv i partiet Rødt og dets forløpere AKP og RV, men først og fremst har han en bakgrunn som fagforeningsaktivist med en rekke tillitsverv. Han forteller om utfordringer fagbevegelsen står overfor med å opprettholde og helst styrke sin innflytelse, og om store og små konflikter. Krangel med sjefen om akkordbetingelser, og ansvaret som streikeleder for bygningsarbeiderne i Trondheim ved landsomfattende konflikter.

Først og sist handler boka om kjærligheten til murerfaget, både som et håndverksfag med lange tradisjoner, og som en del av en bygningsbransje i rask utvikling og forandring.

Bokdetaljer

Forlag Forlaget Rødt!

Utgivelsesår 2019

Format Heftet

ISBN13 9788283490251

EAN 9788283490251

Omtalt tid 1960-1999 2000-2009 2010-2019

Omtalt person Ingjald Gaare

Språk Bokmål

Sider 214

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket