Statistikk og sannsynlighetsregning

av (forfatter).

Fagbokforlaget 1999 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka inneholder oppgavetekst og komplette løsningsforslag til alle oppgavene i læreboka Statistikk og sannsynlighetsregning. Oppgavene dekker blant annet emnene beskrivende statistikk, sannsynlighetsregning, diskrete og kontinuerlige fordelinger og estimering.

Omtale fra forlaget

Statistikk og sannsynlighetsregning er spesielt tilpasset Ingeniørutdanningsrådets rammeplan for grunnlagsfaget statistikk (2 vekttall) ved høgskolenes ingeniørutdanninger. Boka inneholder også emner utover dette. Tilpasningen til ingeniørstudentene gjelder valg av eksempler og oppgaver, samt emnevalg og valg av matematisk nivå. Hvert kapittel avsluttes med oppgaver og formelsamling. Av over 200 oppgaver i boka er det ca. 80 eksamensoppgaver fra tidligere statistikkeksamener for ingeniørstudenter ved forskjellige høgskoler i Norge. Boka inneholder et fyldig kapittel om "Monte Carlo"-simulering. Et eget kapittel omhandler Shewartdiagrammer. For øvrig dekker boka de vanlige innføringsemnene som beskrivende statistikk, sannsynlighets-regning, estimering, hypotesetesting, lineær regresjon og variansanalyse. Boka burde være godt egnet også for andre enn ingeniørstudenter. En egen bok med komplette løsningsforslag til alle oppgavene er også utarbeidet av samme forfatter (se nedenfor). Alf Harbitz er forsker og statistiker ved Fiskeriforskning i Tromsø. Han er dr.scient. i fysikk og har arbeidet med matematisk statistikk og fysikk i næringsliv og innen universitet og høgskole fra slutten av 1970-åra.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 1999

Format Heftet

ISBN13 9788276745351

EAN 9788276745351

Språk Bokmål

Sider 344

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket