Denne boken fra 2011 egner seg for studenter som tar statistikkurs på bachelornivå, og gir en konsis og presis innføring i faget. Den er spesielt velegnet som en introduksjon til fagområdet og til repetisjon i forbindelse med eksamensforberedelser. Boken dekker pensum innenfor statistikkfaget på de fleste høyskoler og universitet. Den inneholder mange oppgaver med fullstendige løsninger. I tillegg er Excel-løsninger tilgjengelige for nedlastning til venstre her på nettsiden. Boken tar for seg blant annet beskrivende statistikk, sannsynlighetsregning, sannsynlighetsfordelinger, estimering og hypotesetesting, lineær regresjon og ikke-parametriske metoder. Boken gir også innføring i viktige Excel-funksjoner under flere av disse temaene. Nytt i 3. utgave er blant annet kapitler om variansanalyse og regresjon. Boken inneholder flere nyttige vedlegg, som en liste over statistiske symboler, en oversikt over engelske ord og uttrykk i statistikkfaget, samt nødvendige tabeller.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 2020