Stabilitetens pris

stat og politikk i Midtøsten

av (forfatter) og Stig Stenslie (forfatter).

Fagbokforlaget 2007 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (2 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken tar for seg stabilitet som et fremtredende trekk ved Midtøstens politikk. Med stabilitet menes her den regimestabiliteten som har preget regionen siden 1970. Boken stiller tre viktige spørsmål som omhandler regimenes grep om makten, konsekvenser av regimenes maktstrategier og hvilke krefter som truer dagens regimer. Med utgangspunkt i disse blir temaer som relasjoner mellom samfunn og stat, ideologi og legitimitet, perspektiver for fremtiden og statsmaktens organisering belyst. Temaene blir illustrert med eksempler fra ulike land.

Omtale fra forlaget

Sett utenfra fremstår politikk i Midtøsten som forvirrende, kaotisk og ofte voldelig. Mediene skaper et bilde av Midtøsten som preges av krig, religiøs ekstremisme, terror, uforutsigbarhet og raske omveltninger. Men er regionen virkelig så ustabil? Stabilitetens pris setter den populære oppfatningen på hodet og viser at stabilitet faktisk er et fremtredende trekk ved Midtøsten-politikk: Med stabilitet menes regimestabilitet som har preget regionen siden 1970. I tråd med denne observasjonen reiser boka tre viktige spørsmål: Hvordan har regimene i Midtøsten festet sitt grep om makten? Hvilke følger har regimenes maktstrategier for den politiske og sosioøkonomiske utviklingen? Og hvilke krefter truer regimene i dag? Spørsmålene belyses gjennom et bredt spekter av tema: relasjonene mellom samfunn og stat, ideologi og legitimitet, statsmaktens organisering, og perspektiver for fremtiden i form av demokratisering eller sammenbrudd. Hvert tema utdypes gjennom landeksempler hentet fra Jemen, Iran, Marokko, Egypt, Oman, Syria, Irak og Saudi-Arabia. Kjetil Selvik er Midtøstenforsker på FAFO og førsteamanuensis II ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk, Universitetet i Oslo. Han har doktorgrad i statsvitenskap fra Institut d Etudes Politiques i Paris og har vært redaktør i tidsskriftet Babylon i 2004 2007. Stig Stenslie er statsviter med spesialisering på Midtøsten fra School of Oriental and African Studies i London og Universitetet i Oslo. Han arbeider med analyse av politisk utvikling i Midtøsten og har undervist ved Universitetet i Oslo og Høgskolen i Oslo.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788245005479

EAN 9788245005479

Omtalt sted Midtøsten

Språk Bokmål

Sider 271

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

6 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

  • "Anne Franks dagbok - 12. juni 1942 - 1. august 1944" av Anne Frank
  • "Sofies verden - roman om filosofiens historie" av Jostein Gaarder
  • "Naiv. Super" av Erlend Loe
  • "Harry Potter og Føniksordenen" av J.K. Rowling
  • "Beatles" av Lars Saabye Christensen
  • "Harry Potter og ildbegeret" av J.K. Rowling
  • "Harry Potter og fangen fra Azkaban" av J.K. Rowling
  • "Harry Potter og de vises stein" av J.K. Rowling
Alle bokanbefalinger for dette verket