Sprog og usprog

av (forfatter).

Unknown Binding

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Format Unknown Binding

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Den tilvekst til vår kultur som landsmålet og landsmålslitteraturen gav oss, satte vi ikke alltid pris på. Ofte møtte vi den med en snobbete ringeakt.
Dette synet på landsmål er nu borte. Det viser seg bare i spredte tilfelle av tankeløshet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Selvfølgelig finnes der overflødige fremmedord som vi bare bruker av narraktighet. Dem bør vi unngå. I sin tid var det udannet å tale om fødsel, det var krenkende for sarte følelser. Ettersom det var storken som kom med barna, måtte man ikke antyde at de var født; de hadde ingen fødselsdag, men en geburtsdag. Slikt sproglig juks må vi kvitte oss med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvis ikke Storting og regjering i siste øyeblikk skulle forstå hvor det bærer hen med deres formynderskap, da har vi intet annet å gjøre enn å gå til direkte aksjon. Hvis ikke riksmålet blir anerkjent som et norskt sprog, likestillet med landsmålet, og hvis ikke skoleloven blir endret, slik at foreldrene får velge undervisningssprog for sine barn, da må jeg oppfordre til ulydighet, hvis begreper om rett og urett er fullstendig mørklagt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket