Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka handler om hvordan barn tilegner seg sitt første språk, og drøfter om språklæring er medfødt eller tillært. Har litteraturliste.
Omtale fra forlaget
Eric Papazian drøfter her Chomskys påstand om at grunnleggende deler av språkkunnskapen er medfødt. Han argumenterer for at språk er tillært i sin helhet, på samme måte som vi lærer alt annet. Det legges vekt på å skille mellom evner på den ene sida og kunnskaper og ferdigheter på den andre. Språk plasseres i forholdet til skillet natur og kultur. Boka prøver også å si noe om hva språk er, dvs. hva man lærer når man lærer språk, og om hvordan språk læres. I den forbindelsen kommer forfatteren inn på mer allmenne kunnskaps-teoretiske problemstillinger, som den hypotetisk-deduktive metoden og især induksjon. Også forholdet mellom språklæring og språkvitenskap, og mellom språklæring og språkendring, blir tatt opp. Boka vil ha interesse for alle som driver med språklæring og språkundervisning enten praktisk eller teoretisk, dvs. språklærere, især morsmålslærere, språkforskere og språkstudenter. Eric Papazian er førsteamanuens ved Institutt for lingvistiske og nordiske studier, Universitetet i Oslo, og har tidligere arbeidet med norsk dialektologi, grammatikk og språkteori.
Forlag Unipub forlag
Utgivelsesår 2007
Format Innbundet
ISBN13 9788274772748
EAN 9788274772748
Språk Bokmål
Sider 244
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket1 bokelsker følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket