Språk og argumentasjon for samfunnsvitere

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2009 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken er skrevet for exphil-studenter og studenter som skal studere samfunnsvitenskapelige fag. Den diskuterer spørsmål knyttet til den rollen språket spiller i samfunnsvitenskapelig forskning og i diskusjoner av politiske spørsmål. I tillegg tar boken for seg begreper for å analysere ulike måter språklige uttrykk kan være flertydige på, samt at den presenterer en generell metode for å bygge opp og analysere argumentasjon. Har litteraturliste og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Språket spiller en avgjørende rolle i samfunnsvitenskapelig forskning både for vår forståelse av andre mennesker og samfunnsmessige fenomener, og når forskningsresultater skal formidles i vitenskapelige tekster. På samme måte har språket en sentral rolle i politikken i politikernes valg av ord og uttrykk samt i måten de argumenterer for sine standpunkter på.
Denne boken diskuterer viktige forhold ved språkets betydning i samfunnsvitenskapelig forskning og i politiske diskusjoner. Forfatteren introduserer en rekke analytiske begreper. Blant bokens mange eksempler er disse spørsmålene: Hvordan skal vi forstå og definere begrepet om fattigdom? Hva er strukturen i Durkheims argumentasjon for selvmordshypotesen? Hvilke argumenter brukes i diskusjonen om hvorvidt Norge bør åpne for oljeleting i nordområdene?
Boken er særlig tilpasset examen philosophicum for studenter i samfunnsvitenskapelige fag. Den er også relevant for andre som arbeider med språkbruk og argumentasjon i vitenskap og politikk.
Gunnar Karlsen er førstelektor ved Institutt for filosofi og førstesemesterstudier, Universitetet i Bergen.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788245008647

EAN 9788245008647

Språk Bokmål

Sider 223

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket