Boken tar for seg problemstillinger rundt bruken av engelsk blant ulike sosiale klasser. Den inneholder innlegg fra en konferanse holdt av Norsk Språkråd i samarbeid med Globaliseringsprogrammet ved HF-fakultetet ved NTNU, i Trondheim i 2003.
Er engelsk språk i ferd med å bli vår tids latin? Er engelsk et nasjonalitetsløst og ganske sterilt språk som ressurssterke akademikere utnytter til sin fordel, eller er engelsk et demokratisk hjelpemiddel som gir adgang for alle til å delta i et felles, internasjonalt kunnskapssamfunn bare det legges til rette for det? Bør vi forske mer på fagsamfunnene i akademia som sosiale systemer? Bør vi godta og støtte bruk av engelsk i publisering av forskning, men ikke i høyere undervisning eller i forskningsformidling? Bør universiteter, høgskoler og institutter pålegges å registrere sin egen språkbruk systematisk? Slike og liknende problemstillinger er tema i denne boka.Utgivelsen er et samarbeid med Norsk språkråd.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2004