Årboka inneholder artikler som tar sikte på å gi innsikt i aktuelle saker om fiskeforvaltning og opplevelser. Boka har kalender med oversikt over sol- og månefaser, tidevannstabeller og plass til notater. Den inneholder også nyttige adresser til jakt- og fiskeorganisasjoner, tegninger av 56 fiskearter, oversikt over lakseelver med gjennomsnittsfangst gjennom de siste 30 år m.m.
Interessante artikler:#11;Fra vassild til storkveite#11;Lyrisk på Sørlandskysten#11;Hunderfossen: Storørretens skjebnested#11;Fra en laksefiskers dagboksbetroelser#11;En fisking etter meitemarkens sjel#11;Pinsepilking i midnattssol#11;Mange bekker små gir stor sjøørret òg#11;Utsetting av settefisk - en utstrakt fôring av gjedda#11;Årets fisk: Ørekyt#11;Fiskekroker som kroker#11;Fra kjeft til kjeft#11;Årets fisker: Arnfinn Weiseth#11;Nøkkelbitt
Fiskeplansjer
Nyttige opplysninger
Kalender:#11;Sol og måne#11;Tidevann#11;Solunartabell#11;Fiskebettets nøkkeltider#11;Festivaler
Forlag Schibsted
Utgivelsesår 2000