Skjulte skatter og ny kunnskap om forhistorien i Setesdal. Boka er den første samlede og rikt illustrerte oversikten over Setesdals forhistorie og historie, og presenterer blant annet resultater fra senere års arkeologiske utgravinger i dalen.
Spor i Setesdalsjord er en artikkelsamling om forhistorie og historisk tid i Setesdal.
I 2009 inviterte Aust-Agder fylkeskommune, Setesdalsmuseet og Kulturhistorisk museum til et arkeologiseminar på Rysstad for å gjøre ferske utgravingsresultater kjent for folk flest. Det kom over 140 personer til seminaret. Denne store interessen initierte arbeidet med boka. Denne utgivelsen er den første skriftlige sammenfattingen av Setesdals forhistorie på nesten 100 år. Boka inneholder elleve artikler skrevet av norske forskere. De presenterer funn og spor fra forhistorisk og historisk tid i Setesdal og diskuterer disse i større sammenhenger. Resultater fra nyere undersøkelser utført etter seminaret er tatt med i artiklene som omfatter bl.a. hvordan finner arkeologene spor, gravskikk gjennom tidene, de viktige utmarksressursene, byggeskikk m.m. Artikkelsamlingen passer både for den brede allmennheten og den mer historieinteresserte leser.
Spor i Setesdalsjord blir et referanseverk for historien i Setesdal.
Forlag Bokbyen
Utgivelsesår 2014