Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken gir en generell innføring i litteraturteori, som støttes av konkrete eksempler hentet fra aktuell samtidslitteratur og klassisk diktning. Didaktiske og metodiske innspill har fått sin plass, i tillegg til en bredere gjennomgang av noen forfatterskap som egner seg til bruk i skolen, spesielt litteratur for barn og unge. Sammenhengen mellom litteraturlesing og skriving har fått stor plass i boken, samt konkrete ideer og opplegg knyttet til lesestimulering. Flere sentrale norske samtidsforfattere kommenterer teoretiske og praktiske sider ved sitt eget forfatterskap. Boken retter seg mot studenter som skal få den første innføringen i litteraturkunnskap i grunnutdanningen i lærerstudiet ved høyskoler og universitet. Har litteraturliste, navneregister og stikkordregister.
Omtale fra forlaget
Med de forandringer norskfaget i lærerutdanningen har gjennomgått de siste årene, er det behov for nye lærebøker i litteraturkunnskap og litteraturformidling. Spor i ord - litteraturkunnskap for norsk 1 i lærerutdanningen er en slik bok. Den sikter mot studenter som skal få den første innføringen i litteraturkunnskap i grunnutdanningen i lærerstudiet ved høyskoler og universitet.
En generell innføring i litteraturteori støttes av konkrete eksempler hentet fra aktuell samtidslitteratur og klassisk diktning. Didaktiske og metodiske innspill har sin plass i boka, samt en bredere gjennomgang av noen forfatterskap som egner seg til bruk i skolen, ikke minst litteratur for barn og unge. Sammenhengen mellom litteraturlesing og skriving vies vesentlig plass, samt konkrete ideer og opplegg knyttet til lesestimulering. Boka kan også brukes som håndbok i litterær skriving.
Spor i ord - litteraturkunnskap for norsk 1 i lærerutdanningen skiller seg ut ved et helt spesielt grep: Mange sentrale norske samtidsforfattere kommenterer teoretiske og praktiske sider ved sitt eget forfatterskap. Jan Kjærstad og Kjartan Fløgstad snakker om forholdet mellom fiksjon og virkelighet. Lars Saabye Christensen og Gro Dahle snakker om lyrikk, Hans Herbjørnsrud om sjangerbruk, Gunnar Staalesen om romansjangeren.
Forlag Høyskoleforlaget
Utgivelsesår 2005
Format Heftet
ISBN13 9788276346244
EAN 9788276346244
Språk Bokmål
Sider 170
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket