Ei samling med tre spøkelseshistorier. Forfattaren hadde sans for det overnaturlege og skreiv i ein periode av forfatterskapen ei lang rekke historier der det overnaturlege blir utforska. Den mest kjente, Skruen strammar seg, er ein klassisk tekst full av uhygge, kjent både for sin avanserte forteljarteknikk og for si dyrking av det merkelege og det vonde. Dei to novellane Sir Edmund Orme og Venner av venner er også med i denne utgåva.
Ei samling med tre spøkelseshistorier av århundresskiftets store amerikanske romanforfattar. Henry James hadde sans for det overnaturlege og skreiv i ein periode av forfatterskapen ei lang rekke historier der det overnaturlege blir utforska. Den mest kjente, Skruen strammar seg, er ein klassisk tekst full av uhygge, kjent både for sin avanserte forteljarteknikk og for si dyrking av det merkelege og det vonde. Dei to novellane Sir Edmund Orme og Venner av venner er også med i denne utgåva.
Forlag Samlaget
Utgivelsesår 2000