Spis, før maten blir kald!

en annerledes kokebok om polarhelten og kokken A. H. Lindstrøm fra Hammerfest

av (forfatter), Sylvi Jane Husebye (forfatter) og Eirik Palm (foto).

Finnmarksforl. 2018 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

En annerledes kokebok, med oppskrifter og historier inspirert av kokken og polarhelten fra Hammerfest.

Adolf Henrik Lindstrøm var født i ishavsbyen Hammerfest i 1866, og dro tidlig ut på ekspedisjoner i ishavet. Nå kommer endelig kokeboka om Lindstrøm ut. Oppskriftene i boka "Spis før maten blir kald" er basert på nedtegnelser fra ekspedisjonsmedlemmer, og med et særlig fokus på Sydpol-ekspedisjonen som han gjennomførte sammen med Roald Amundsen.

Boka er på 74 sider og inneholder 21 oppskrifter, i tillegg til historier om hans liv og de ulike ekspedisjonene han deltok i.

Lindstrøm brukte mange av de mattradisjonene han var vokst opp med i Hammerfest, ispedd inspirasjon fra kontinenter. Ingen tvil om det! Og det kan være en stor del av grunnen til hans suksess: Gode råvarer. Tradisjonell behandling av disse. Dette har holdt folk friske gjennom hundrevis av generasjoner i mørketids-landet i sub-arktisk klimasone. Så da skulle de vel duge til å holde en gjeng mannfolk i live et par år i isen?
Oppskriftene i boka er inspirert av faktisk meny. Med noen begrensninger, naturlig nok: Isbjørnbiff og moskussteik er det lite av i frysedisken nå. Oppskriftene er derfor en oppdatert versjon av hans mat, slik den er beskrevet av mannskapet på ekspedisjonene. Basert på gamle mattradisjoner og råvarer fra det arktiske kjøkken.

Ideen, oppskriftene og maten har medforfatter Bjørg Alvestad stått for. Oppskriftene er utviklet og testet på hennes kjøkkenet hjemme i Hammerfest og Sørvær - alt med lokale råvarer. Ektemannen Eirik Palm har vært prøvesmaker og tatt bilder til boka.

Bildene er lekre. Du kan se dampen var den varme sjømannsbiffen og se det glitre i sirupen som helles over nystekte hotcakes
Medforfatter Sylvi Jane Husebye har stått for historiebeskrivelsene.

Boka viser at det Lindstrøm lærte i Hammerfest og på ishavfart ut fra Hammerfest, gjorde at han ble den beste polarkokken i hele verden!

Bokdetaljer

Forlag Finnmarksforl.

Utgivelsesår 2018

Format Heftet

ISBN13 9788299822176

EAN 9788299822176

Omtalt tid 1900-1945 1800-tallet

Omtalt sted Finnmark

Omtalt person Adolf H. Lindstrøm

Språk Bokmål

Sider 72

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket