Spillmagi

fortellinger om dataspill

av (redaktør), Joakim Lie (redaktør), Nicolai Strøm-Olsen (redaktør) og Sandra Blikås (illustratør).

Frekk forlag 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Norges største undergrunnsbevegelse.

I "Spillmagi" møter vi tenåringsmoren som sovner foran dataspillet, manusforfatteren som drømmer seg bort i Championship Manager og jenta som opplever vennskap, forelskelse og savn på Maplestory.

Ifølge Medietilsynet spiller 96 prosent av guttene og 76 prosent av jentene i alderen 9-16 år dataspill. Barn, unge og voksne får venner og lærer språk gjennom spillingen, men blir også trakassert online. Seks av ti mener spill er en viktig del av livet. Tar de feil?

Norske kulturredaktører gir lite plass til dataspill i mediene. "Spillmagi" er et forsøk på å skape en diskuterende dataspilloffentlighet.

Bokdetaljer

Forlag Frekk forlag

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788293097358

EAN 9788293097358

Språk Bokmål

Sider 142

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 0 1 0 0

Bokomtaler

Boka dreier seg om dataspillenes fenomenologi. Det betyr at et utvalg dataspill-entusiaster forteller hvordan det føles å spille sitt favorittspill. De går glipp av avtaler og slikt, forteller de, og ja vi klasker oss på lårene av gjenkjennelse. Men hvorfor vi egentlig trenger å lese om dette er uklart. Undertegnede relaterer i hvert fall ikke til skribentene, og da er det lite substansielt igjen å hente.

Boka virker heller ikke å være skrevet for de som kjenner spillene fra før, noe de leksikonaktige introene vitner om. "Starcraft er et spill som handler om..." Eller hva med denne, fra faktaboksen til epistelen om CM3: "Fotball: Fotball er en populær ballsport utviklet i England på 1860-tallet. Idretten utøves på en rektangulær bane med ett mål i hver kortende. Spillet foregår mellom to lag, hvert bestående av elleve spillere, hvor formålet er å få ballen inn i motstanderlagets mål" osb. osb.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

3 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket