Spermasett

roman

av (forfatter).

Fontene forl. 2000 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Sommeren 1857 går journalisten Christopher Canute ombord i hvalfangsskuta Acushnet for å skrive en annerledes reportasje. Samtidig vil han forsøke å finne sin elskede Mary Ann Wesley. Hun forlot ham for flere år siden da hun var gravid med deres barn. Christophers reise varer i flere år og bringer ham på kryss og tvers over den sørlige halvkule. Han opplever stor dramatikk under hvalfangsten, og til slutt får han vite hva som har skjedd med Mary Ann.

Omtale fra forlaget

Roman om hvalfangstens vugge
Vi har sett malerier i store tall om hvordan man fanget disse store hvalene med spyd eller håndharpuner. Men beskrivelser av dagliglivet om bord, opplevelser under trange forhold og hvordan man kjempet mot værgudene der ute i Kong Neptuns rike, er skjeldent lesestoff, særlig i vår tid. Hovedpersonen er Christopher Canute som går om bord i hvalfangstskuta "Acushnet" fra New Bedford sommeren 1857. Han tilfredsstilte på denne måten sin redaktørs ønske om en annerledes reportasje for avisen. Der skildres ramsalte døgn i særdeles røft miljø, om besøk i fremmede havner og fangst med livet som innsats. Kristofersens roman er omfattende, men aldri kjedelig. Man lever med Canute i det uvanlige miljøet. En underliggende årsak for turen er også jakten på kvinnen han elsket og som forlot ham med deres felles ufødte sønn. Nettopp jakten på denne kvinnen og deres sønn krydrer boken.
Kristofersen skriver lett. For folk i Sandefjord med rike tradisjoner fra med moderene hvalfangst, vil det utvilsomt være artig å lese hvordan det startet. I denne uvanlige romanen føler jeg at det gis en anledning til å nærme seg en helhet i hvalfangstens historie
Tor Skagun, Sandefjords Blad

Bokdetaljer

Forlag Fontene forl.

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788299545600

EAN 9788299545600

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1800-tallet

Språk Bokmål

Sider 391

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket