Forfatteren forteller i denne boken om sitt liv som politiker og bankmann.
Forfatteren forteller i denne boken om sitt liv som politiker og bankmann.
Forlag Alma Mater forl.
Utgivelsesår 1999
ISBN13 9788241902543
EAN 9788241902543
Omtalt sted Norge
Omtalt person Kaare Meland
En interessant og lesverdig bok. Det er interessant å lese om de forskjellige veier opp de ulike hierarkiene og omtalen av individer som Meland møtte på sin vei; departementsråder, ministre, personer i motstandsarbeidet ned til det noe kjedelige og monotone arbeidet som funksjonær i begynnelsen av sin karriere. Jeg føler jeg har sett nye glimt og bilder av deler av en etterkrigstid jeg ikke visste om fra før, alt er fint fortalt. Episoden der Industriminister Kaare Meland gir en lissepasning til Statsministeren, John Lyng altså, i forbindelse med Husnes-saken kunne meget vel, ifølge boken, ha gitt Regjeringen forlenget levetid - med noen uker, til og med kanskje noen måneder. Lyng valgte å ikke kapitalisere på denne hendelsen. Forøvrig er det tilstrekkelig bra nerve til at jeg kommer fint igjennom denne boken.
En bra bok dette her altså.