Sosial smeltedigel - språklege legeringar

om talemålsutviklinga i industrisamfunnet Høyanger

av (forfatter).

Tapir akademisk forl. 2010 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boken handler om hva som skjer med språket når folk fra fjern og nær etablerer seg på et nytt sted. Boken tar utgangspunkt i Høyanger i Ytre Sogn. Etter industrietableringen i 1916 vokste byen fra å være en liten jordbruksgrend til å bli en moderne industriby. Her møttes folk med ulik geografisk, sosial og kulturell bakgrunn. Boken diskuterer hva slags språklige legeringer som oppstår av en slik sosial smeltedigel. Med litteraturliste.

Omtale fra forlaget

- Kva skjer med språket når folk frå fjern og nær etablerer seg på ein ny stad? - Kva slags språklege legeringar kan vekse fram av ein slik sosial smeltedigel? Arenaen er Høyanger i Ytre Sogn. Etter industrietableringa i 1916 voks staden raskt frå å vere ei lita jordbruksgrend til å bli ein moderne industristad. Her møttest menneske med ulik geografisk, sosial og kulturell bakgrunn. Saman forma dei eit nytt samfunn, ein ny industristadskultur - og ein særeigen dialekt. Språktrekk frå ulike tider, stader og miljø smelta saman, og den nye dialekten blei ein viktig berar av staden si historie så vel som av den nye lokale identiteten. Dette er ei bok om dei gjensidige banda mellom sosiale og språklege endringsprosessar. Språklege utviklingsliner blir drøfta med utgangspunkt i talemålsmateriale frå ulike epokar og sett i lys av staden og folket si historie. Dei blir også jamførde med meir allmenne tendensar i den norske talemålsutviklinga.

Bokdetaljer

Forlag Tapir akademisk forl.

Utgivelsesår 2010

Format Heftet

ISBN13 9788251924665

EAN 9788251924665

Serie Acta Nordica. Studier i språk og litteraturvitenskap

Omtalt sted Sogn og Fjordane

Språk Nynorsk

Sider 395

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket