Som tatt rett ut av læreboka

alt du allerede vet og mener om fotball - uten å ha tenkt over det

av (forfatter), Odd-Inge Torrissen (forfatter) og Sven Tveit (illustratør).

Artemis forl. 2006 Heftet

Kjøp boka hos ark.no

Boka tar for seg de uskrevne reglene i fotball, og tar for seg forsvarsspillet, angrepsspillet, rammen rundt kampen, spillernes utstyr, treneren, publikum og fotball i media. På en humoristisk måte handler den om alt det som gjør at fotball er så viktig for så mange.

"Som tatt rett ut av LÆREBOKA" - Alt du allerede vet og mener om fotball - uten å ha tenkt over det. Læreboka handler om de hittil uskrevne reglene i fotball - reglene om at det aldri blir mål på korte cornere, at hvite sko kan legitimere grisetaklinger, at nøytrale tilskuere ikke kan tas hensyn til - og at det å spille ballen over hodet ikke nødvendigvis er et brassespark. Den handler om alt det som gjør fotball til noe langt mer enn et ordinært ballspill som krokett eller basketball. Legenden Bill Shankly kunne fortelle at fotball ikke handler om liv og død, men noe langt viktigere. Læreboka forteller hva dette faktisk er. Bak boken finner vi tekstforfatter Ole-Henrik Larssen som har fått hjelp av Odd-Inge Torrisen når det gjelder tekst. På en fantastisk god og humoristisk måte setter de oss inn i fotballens historie på alle måter. Sven Tveit har illustrert tenkelige og utenkelige situasjoner, og også utarbeidet grafer for å være sikker på at vi virkelig kan se for oss de ulike situasjonene på en fotballbane. "Trioen klarer på en tørrvittig og særs pedagogisk måte å formidle hele spekteret av fotballens vesen med humor, innsikt og kunnskap." - Tom Stalsberg, Dagbladet

Forlag Artemis forl.

Utgivelsesår 2006