Boken er Juleevangeliet fortalt på en ny måte, sett fra dyrene i stallen.
Phillip Newth formidler juleevangeliet på sin måte; sett fra dyrenes synsvinkel, og det er Esel som er hovedpersonen. Barn fra 4 år og langt opp i småskolene vil glede seg over julens budskap fortalt med varme og humor både i tekst og bilder. Det er midtvinter og liv og røre i vertshuset, der man venter man storinnrykk til kvelden. Da kvelden kommer er vertshuset, og det er ikke plass til det unge paret som har kommet for å be om husly. Vertshusholderen viser dem til stallen der dyrene må vike plass for dem i høyet. Så blir plutselig stillheten brutt av gråten til et nyfødt barn. Esel slikker det. Han smakte alldeles ny og frisk, sier Esel. «- Som ingenting på denne jord.» Phillip Newth er født i England, men har lenge bodd i Norge sammen med Mette Newth. Han er kjent for en lang rekke barnebøker og skriver inne de fleste sjangre - alt fra faktabøker til humor. Flere av fortellingene hans er science fiction-pregede. Ofte kan han minne om Roald Dahl i sine sprelske tekster.
Forlag Gyldendal Tiden
Utgivelsesår 1997
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.