En russisk eksspion samler eksperter for å kunne kontrollere verdens stormer. Tre norske klatrere blir sendt opp til Mount Everests hvor de skal slippe stormene løs for å se om de er dødelige våpen eller om de kan stanse klimaendringene. Men ikke alt går som det skal.
En miljøthriller hvor en russisk eksspion samler eksperter for å kunne kontrollere verdens stormer før de treffer land. Tre norske klatrere blir sendt opp til Mount Everests topp, verdens minste punkt. Planen er å slippe stormene løs der for å se om de er dødelige våpen eller om de kan flytte kulde og nedbør slik at klimaendringene stanser og folk får ferskvann over hele kloden. Men ikke alt går som det skal. Mens stormen raser åpnes andre horisonter, og det som skjer i himmelen skjer på jorden. Boken er bygget over historiske, fysiske og politiske fakta. Den tar opp utradisjonelle måter å se tradisjonelle virkeligheter. Leseren kommer under huden på mennesker som går farlig nær sine egne grenser.
Forlag Matriark forl.
Utgivelsesår 2010
Genre Spenning
Omtalt sted Nepal
Ørkenen vokser. Ve den som har en ørken i sitt indre
Den dødes blikk var frosset i evig tomhet. Is dekket delvis de blå irisene. Blikket som ingenting lenger så stirret og stirret. Slik ville øynene til den døde fortsette i all tid å se solen komme opp og solen gå ned over Mount Everest.
Det hadde vært hennes profesjonelle drøm, men hennes moralske mareritt. Å skape et værfenomem verre enn det verden hadde sett. Et naturlig skapt våpen. Eller et naturlig skapt vern mot naturen.
Når hun røkte russiske sigaretter med gullfilter, og sang sangen om sneball-busken. den sangen alle utlendinger forbinder med russisk musikk, den som går fortere og fortere. Da skulle han spørre henne.