Gjennom en serie på vel hundre malerier - alle gjengitt i farger - presenterer Gunvald Opstad Sørlandet slik malerne har sett og opplevd det. Som en lovsang til landsdelen gir boken et panorama over kyststripen fra Kragerø til Flekkefjord med alle byene, småstedene og uthavnene. Vi møter en lang rekke forskjellige malere, og malere som i tillegg var forfattere, er også representert. Boken er blitt en god og grundig dokumentasjon som går langt ut over den rene kunsthistorie.
Utgivelsesår 1991
ISBN13 9788203162572