Forlag Bonnier
Format Talbok
Språk Svenska
Elina Rosberg hittas mördad. Hon har på sin gård tagit emot utsatta kvinnor. Maria Kallio vid Esbopolisen,som får hand om fallet, blir personligt involverad o konfronteras med frågor om sexualitet, moderskap, fysiskt o psykiskt våld.
Jag blev förtjust över den här nyabekantskapen, men jag önskar att det hade varit en annan inläsare... I alla fall förundrar det mig att inte alla av Lehtolainens böcker finns översatta till svenska, men det är mycket man kan förundra sig över när det gäller Finland och relationen till sitt andra språk svenskan. Kommer i alla fall att söka efter fler böcker för Maria Kallio vill jag gärna vara med på nya äventyr! Språket kan jag som Storsvensk uppleva lite styltat och ålderdomligt samt att det görs skillnad på du och ni vilket knappast händer i Sverige idag annat än ho den yngre generationen som har fått för sig att det är bra att nia när de sitter i en telefonförsäljares eller butikspersonals yrkesutövande. Kanske är det så i Finland att det görs skillnad på om det är en känd person eller en som det hålls avstånd till via språket. Intressant i alla fall var hela mysteriet i den här boken även om upplösningen var lite flat.