Ungjenta Ida reiser til Kreta og blir avhengig av narkotika. Tilbake i Oslo blir hun borte. Faren Tor leter etter datteren og finner henne sammen med langere. Det ender med slagsmål og Tor havner feilaktig i arresten. Da datteren dør av en overdose tar Tor, som nå har mistet all tillit til politiet, selv opp jakten på de skyldige.
Det begynner på Kreta. Unge Ida blir hektet på narkotika. Tilbake i Oslo forsvinner hun. Tor leter dag og natt etter datteren sin. Til sist finner han henne sammen med langere. Det ender med et slagsmål, og politiet gjør en fatal feil; Tor blir kastet på glattcelle. Da datteren dør av en overdose, er Tor uten tillit til politi og rettsvesen, og han vil selv finne og straffe de skyldige. Ledetrådene finner han på Kreta. Tor vikles inn i et farlig spill. I Spania jages han av en leiemorder. Han mener å ha funnet mafiaens narkorede i Puerto Banus, men får en overraskelse. Har mafiaen kommet ham i forkjøpet? Rolf Berglund har bred erfaring fra næringslivet. Han har drevet Rolf Berglund AS i glassbransjen. Han er født i Bærum, og har bodd de siste 42 år i Asker sammen med Kari. "Snaren dreper stille" er hans første roman.
Forlag Norske bøker
Utgivelsesår 2008