Snåsabygdas egen katedral

kirke og folk gjennom 800 år

av (utgiver) og Snåsa kirke (dedikert til).

Embla akademisk 2019 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Snåsa kirke - bygdefolkets egen katedral. I 2020 markeres både 800- og 150-årsjubileum for dette stolte byggverket som ligger staselig til på toppen av Stallbakken. En slik begivenhet fortjener ei jubileumsbok. Menighetsrådet oppnevnte en jubileumskomite, som allerede på sitt første møte i november 2016 drøftet idéen om ei jubileumsbok. Daværende sokneprest Ole Vinther fikk etter hvert etablert en redaksjonskomite. En plan for boka ble lagt før jul i 2017, og arbeidet kom i gang for fullt tidlig i 2018. Ole Vinther ledet komiteen fram til han sluttet som prest i Snåsa utpå vinteren i 2018, da han dro hjem til Danmark og ny prestestilling. Kirkeverge Møyfrid Skavlan overtok som leder/sekretær. Den nye soknepresten, John Gunnar Krogstad, ble også med i redaksjonskomiteen.
Solide fagfolk fra flere felt har bidratt med stoff til boka. Her bys på lokal og generell kirkehistorie, fra middelalderen og fram til i dag. Det skrives om kirkebygging, om reformasjonen som kom svært forsinket til Snåsa og om kirka og samene. Det kristelige foreningslivet i Snåsa og kirka under krigen er behørig omtalt, og historien om Muus-dynastiet er en historie i historien. Joralf Gjerstad har naturligvis fått sin plass, - en markant klokker og støttespiller på mange vis.
Av bildene i boka framheves spesielt en rekke særdeles vakre bilder av Snåsa kirke. En stor takk til fotografen - tidligere kommunelege i Snåsa, Olgeir Haug!
Utgiver av boka er Snåsa menighetsråd.

Bokdetaljer

Forlag Embla akademisk

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788293689027

EAN 9788293689027

Omtalt sted Snåsa

Omtalt person Snåsa kirke

Språk Bokmål Nynorsk

Sider 185

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket