I Slik spår du været forteller forfatteren hva han har sett, hørt og lært når det gjelder å forutsi været. På sine reiser snakket han med værkyndige folk i alle landsdeler, og han har studert gamle bøker og primstaver. I Hva dyr og fugler vet tar han opp overtro knyttet til fugler og dyr, og spør hva de vet som ikke mennesket vet, eller er i stand til å oppfatte. Med bibliografi.
Forlag Orion
Utgivelsesår 2001
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket3 bokelskere følger dette verket.