Mange som gir råd om boligsalg har økonomiske interesser i at du bruker megler, også banken din. Det samme gjelder forbrukerøkonomene som er tilsatt av bankene - og selvfølgelig meglerne. Forbrukerombudet derimot ønsker at forbrukere skal betale rettferdig, og samtidig unngå konflikter ved kjøp og salg. Forbrukerombudet anbefaler at så godt som alle selger boligen selv.
Forfatteren har bakgrunn fra banknæringen, og boka ble skrevet som en oppskrift til foreldrene hans. Han ønsket å spare foreldrene for en unødvendig utgift, med kostnad på nivå med ett års minstepensjon. Ved boligsalg er rydding av huset det mest tidkrevende. Å bruke noen prosent ekstra tid, på å selge selv, vil tilsvare en timelønn du aldri kommer i nærheten av.
I boka finner du oppskrifter som hjelper deg gjennom hele salgsprosessen. I tillegg kan du lese om myter og fakta knyttet til salg av bolig:
*Finnes det juridiske forskjeller hvis du selger med eller uten megler? *Finnes det situasjoner der du bør bruke megler? *Hva er best for megleren: litt høyere bud, eller raske salg - slik at han får solgt flere boliger? *Har megleren null ansvar for boligens forfatning og eventuelle konflikter? *Hvilke triks har megleren for å få inn høyere bud? *Hvor mange måneder må du jobbe for å tjene inn en sum tilsvarende meglerhonoraret?
Forlag Olden forl.
Utgivelsesår 2017