Slektsforskning på PC

av (forfatter), Henning Halvorsen (oversetter), John Ludvigsen (oversetter) og Henning Mandrup (oversetter).

Damm 2002 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Heftet omtaler to av de mest vanlige slektsprogrammene, WinFamily og Brothers Keeper, og forteller deg hvor du kan finne den informasjon du jakter etter. Heftet gir nybegynnere en oversikt over kilder og begreper, men vil også gi den som har holdt på en stund tips om nye og gamle kilder og muligheter. Har ordliste.

Slektsforskning er en stadig mer populær hobby, ikke minst takket være PC-en. Den er et uunnværlig redskap når man skal holde styr på data og sette dem i system. I dette heftet gjennomgås kort hvilke opplysninger som normalt ligger til grunn for utarbeidelsen av et stamtre og hvordan man finner disse. En del opplysninger er å fi nne på Internett, og det kommer stadig fl ere. Heftet gjennomgår det mest utbredte programmet som brukes i slektsforskningen WinFam. Til slutt fi nner du en oversikt over arkiver og samlinger i Norge, med www-adresser, hvor de fi nnes og en huskeliste til bruk under datainnsamlingen.

Forlag Damm

Utgivelsesår 2002