Boka handler om Sleipner-forliset utenfor Ryvarden fyr i 1999. Forfatteren har gått gjennom tilgjengelige dokumenter, og med dette som grunnlag peker han på feil som ble begått fra byggefase til driftstart, samt feil han mener ble begått av Sleipner-kommisjonen under utredningen av ulykken.
Hurtigbåten Sleipners forlis i november 1999, hvor 16 mennesker omkom, er en av de største båtulykken i Norge etter krigen, men grunnet svikt i utredningen etter forliset, er sannheten om bakgrunnen for- og årsaken til forliset aldri kommet fem. Med grunnlag i tilgjengelige dokumenter vil jeg her påpeke åpenbare feil som ble begått av forskjellige aktører helt fra byggefasen og frem til driftstart, likesom feil som ble begått av Sleipner-kommisjonen under utredningen om ulykken.
Forlag Licentia
Utgivelsesår 2011