Hva betyr "skriving" i et multimodalt og multimedialt samfunn som vårt? Hva slags kompetanser trenger vi for å kunne delta på samfunnets mange arenaer og for å kunne ytre oss i den overveldende mengden av tekster og ytringer? Og hva slags krav må vi stille til skriveopplæring i det vi kaller "kunnskapssamfunnet"? Bidragsyterne i denne boka reflekterer over skrivingens vilkår i vår tid. Sammen gir de et bilde av hvordan skriving utvikles i ulike faser av livet og på ulike livsområder. Bokserien Skriveopplæring og skriveforsking omhandlar skriving i utdanning, yrkesliv og kvardagsliv, sett frå ulike teoretiske ståstader. Målet er å bidra til ei utdjupa forståing av kva skriving er for noko og korleis skrivekompetanse kan stimulerast. Serien har utspring i Nasjonalt senter for skrive-opplæring og skriveforsking. Alle publikasjonane i serien er fagfellevurderte.
Forlag Tapir akademisk forlag
Utgivelsesår 2010