Semprun (f. 1923), motstandssoldat og leder for en gruppe spanske kommunister, slapp fri fra Buchenwald i april 1945. Denne boken, som består av hans opplevelser fra konsentrasjonsleiren komponert som temaer i en marerittaktig rapsodi, viser hvor lang tid det tok før han kunne akseptere livet. For i Buchenwald oppdaget Semprun noe han har til felles med de som var i leirene: det å leve sin død. Etter Buchenwald trodde han at han kunne kvitte seg med døden gjennom å skrive, men han innser at det å skrive bare bringer døden tilbake. Men han får hjelp av en kvinne og en paraply.
Forlag Aventura
Utgivelsesår 1995
Genre Personlige beretninger
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket4 bokelskere følger dette verket.