Skritt på en vei

av (forfatter).

Gyldendal akademisk 2000 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren forteller i denne boken om sitt mangeårige virke innen pedagogikk, samfunnsliv og politikk. Barns og ungdoms oppvekstvilkår er et av områdene forfatteren har gjort viktige studier og deltatt aktivt. Hun spilte også en vesentlig rolle for opprettelsen av det sosialpedagogiske studium i 1974, som ble videreutviklet ved opprettelsen av Den sosialpedagogiske høgskole i Sandnes. Sentralt i hennes liv står også kampen for fred. I boken portretteres også skikkelser som har vært hennes viktigste inspiratorer og veivisere: Ellen Key, Helga Eng, Leo Tolstoj, Mohandas Gandhi, Nelson Mandela og ektemann og kampfellen Odd Nordland. Har litteraturlister.

Omtale fra forlaget

En markant personlighet om sitt mangeårige virke innen pedagogikk, samfunnsliv og politikk. Om barn og ungdoms oppvekstvilkår, om et skolesystem som produserer tapere, om opprettelsen av det sosialpedagogiske studium ved Universitetet i Oslo i 1970-årene, som preget en hel generasjon studenter, om kampen for fred, med de tre internasjonale fredsmarsjene mot atomvåpen tidlig på 1980-tallet som det aller viktigste. Om skikkelser som har inspirert henne: Helga Eng, Ellen Key, Gandhi, Nelson Mandela, Leo Tolstoj. Og om veien videre.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788205280830

EAN 9788205280830

Omtalt person Eva Nordland

Språk Bokmål

Sider 275

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket