Skriften i mørket

fortellingen om Louis Braille

av (forfatter) og Tor Morisse (illustratør).

Omnipax 2009 Innbundet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er en biografi om Louis Braille. Han var bare tre år da han ble blind, og bare seksten da han fant opp blindeskriften som vi i dag kjenner som punktskrift, og som blir brukt av blinde over hele verden. Har personregister, tidsakse og kilder.

Omtale fra forlaget

I januar 1809 ble Louis Braille, oppfinneren av punktskrift-alfabetet, født i en liten landsby utenfor Paris. Louis Braille ble blind på grunn av en ulykke i treårsalderen, men var så heldig å få gå på skole for blinde. På den tiden leste blinde opphøyde latinske bokstaver. Det gikk svært langsomt å lese og det var komplisert å få frem slik tekst. Tretten år gammel hadde Braille lagd det første utkastet til et tegnsystem basert på seks opphøyde punkter i ulike kombinasjoner. Da han var 16, var systemet perfeksjonert, og som 19-åring ble han lærer ved Blindeskolen i Paris, verdens største skole for blinde på det tidspunktet. Louis Brailles oppfinnelse har hatt stor betydning for mange, og brukes i dag i så godt som alle land i verden, på språk fra Albansk til Zulu. Men det var ingen selvfølge at det skulle gå slik. I vår digitaliserte hverdag er det kanskje heller ingen selvfølge at blinde og svaksynte fortsetter å lære og å bruke braille. Men også for blinde er det slik at leselisten står dersom strømmen går. Derfor er det viktig å holde arven etter Louis Braille levende.

Bokdetaljer

Forlag Omnipax

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788253031651

EAN 9788253031651

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted Frankrike

Omtalt person Louis Braille

Språk Bokmål

Sider 133

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket