Skolemiljø, læringsmiljø og elevutbytte

en empirisk studie av grunnskolens 4., 7. og 10. trinn

evaluering av Reform 97

av (forfatter) og Norges forskningsråd (utgiver).

NTNU og Tapir akademisk forlag 2003 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Studien er en del av evalueringen av Reform 97. Gjennom en større empirisk undersøkelse tegnes et bilde av skolemiljøet ved 49 grunnskoler, læringsmiljøet i fagene norsk og matematikk i 175 klasser på 4., 7. og 10. trinn og av læringsutbytte, motivasjon og trivsel hos vel 4000 elever. Rapporten gir bred dokumentasjon av forholdene både på lærerværelsene, i klasserommene og av elevenes opplevelser av undervisningen. Med litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Reform 97 viderefører en rekke utviklingslinjer som har vært framtredende i norsk utdanningspolitikk gjennom lang tid. Sentrale prinsipper i Læreplanverket for den 10-årige grunnskolen er fellesskap rundt et nasjonalt definert kulturinnhold i skolen og tilpasning av undervisningen til den enkelte elevs forutsetninger. I tillegg kommer videreføring av den reformpedagogiske tradisjonen med elevaktive læringsformer, medbestemmelse for elevene og bruk av lokalsamfunnet i undervisningen. På skolenivå har det skjedd en utviking i retning av større vekt på ledelse, et godt felles skolemiljø og organisatorisk utviking av skolens arbeid.
Denne studien er en del av evalueringen av Reform 97. Gjennom en større empirisk undersøkelse tegnes et bilde av skolemiljøet ved 49 grunnskoler, læringsmiljøet i fagene norsk og matematikk i 175 klasser på 4., 7. og 10. trinn og av læringsutbytte, motivasjon og trivsel hos vel 4000 elever. Rapporten gir en bred dokumentasjon av forholdene både på lærerværelsene, i klasserommene og av elevenes opplevelser av undervisningen. Ikke minst får vi et inntrykk av sammenhengene mellom de tre nivåene, og hva som betyr noe for elevenes utbytte av skolen.
Gunn Imsen er professor i pedagogikk ved Pedagogisk institutt, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim.

Bokdetaljer

Forlag NTNU Tapir akademisk forlag

Utgivelsesår 2003

Format Heftet

ISBN13 9788251918664

EAN 9788251918664

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket