Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken er et verktøy som gir kunnskaper om hvordan møter mellom foreldre og skole kan planlegges og gjennomføres. Har litteraturliste.
Omtale fra forlaget
Samspillet mellom elev, foreldre og lærere er en utfordrende relasjon. Elevens hjemmeforhold påvirker skoledagen, og skoledagen virker inn på hvordan eleven har det hjemme. Foreldrenes bakgrunnskunnskap er svært forskjellig, og skolen må finne en plattform som kan danne et felles utgangspunkt for samarbeidet om elevens beste. Denne boken er et verktøy som gir gode kunnskaper om hvordan møtet med foreldrene kan planlegges og gjennomføres. I samarbeid med mange ulike hjem og foreldregrupper kan ikke læreren forstå handlingsmåten til alle de involverte partene. God faglig kunnskap gjør det imidlertid mulig å forklare ulike reaksjonsmønstre slik at læreren kan ha en profesjonell holdning til samarbeidspartene. Tillitsfull dialog forebygger problemer, og faresignaler kan fanges opp før problemer rekker å bli store. Mange konkrete eksempler, og ikke minst de to bidragene fra henholdsvis skolesjef og tidligere rektor Marie Føreland og spesialmedarbeider i Søndre Buskerud politidistrikt Erlend Madsen, viser at teorien lar seg omsette i praksis. Ingrid Worning Berglyd er cand.polit. og har vært lærer og inspektør i grunnskolen i en årrekke; blant annet har hun undervist på Høgskolen i Stavanger. Worning Berglyd er en ofte benyttet kursholder i emnet.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 2003
Format Heftet
ISBN13 9788276749380
EAN 9788276749380
Språk Bokmål
Sider 120
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket