Dette er den første boken som i sin helhet er viet det norske regelverket om skjulte tvangsmidler. Den gir først og fremst en oversiktlig fremstilling av de materielle og prosessuelle vilkårene for bruk av de skjulte tvangsmidlene: - beslag, utleveringspålegg og ransaking med utsatt underretning - kommunikasjonsavlytting og annen kommunikasjonskontroll - romavlytting - dataavlesing - skjult kameraovervåking - teknisk sporing - sikringspålegg Boken foreligger nå i 2. utgave. Den er søkt oppdatert t.o.m. 1. mars 2018 og omhandler bl.a. betydningen av den nye bestemmelsen i Grunnloven § 102 og dataavlesing som politimetode. Boken vil være nyttig for forsvarere, påtalemyndigheten og domstolene ved praktiseringen av reglene om skjulte tvangsmidler, studenter i fag som fokuserer på politiets etterforskingsmetoder mv. og andre med interesse for problemstillinger knyttet til kriminalitetsbekjempelse, personvern og rettssikkerhet.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 2019