Skjulte tvangsmidler

av (forfatter) og Geir Sunde Haugland (forfatter).

Universitetsforlaget 2018 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

«Skjulte tvangsmidler» redegjør for lovgivningen om bruk av skjulte tvangsmidler, slik de er regulert i straffeprosessloven og politiloven. Dette er den første boken som i sin helhet er viet det norske regelverket om skjulte tvangsmidler. Den gir først og fremst en oversiktlig fremstilling av de materielle og prosessuelle vilkårene for bruk av de skjulte tvangsmidlene: - beslag, utleveringspålegg og ransaking med utsatt underretning - kommunikasjonsavlytting og annen kommunikasjonskontroll - romavlytting - dataavlesing - skjult kameraovervåking - teknisk sporing - sikringspålegg Boken foreligger nå i 2. utgave. Den er søkt oppdatert t.o.m. 1. mars 2018 og omhandler bl.a. betydningen av den nye bestemmelsen i Grunnloven § 102 og dataavlesing som politimetode. Boken vil være nyttig for forsvarere, påtalemyndigheten og domstolene ved praktiseringen av reglene om skjulte tvangsmidler, studenter i fag som fokuserer på politiets etterforskingsmetoder mv. og andre med interesse for problemstillinger knyttet til kriminalitetsbekjempelse, personvern og rettssikkerhet.

Forlag Universitetsforlaget

Utgivelsesår 2018